Tuesday 5 March 2019

Έξοδος 1826 | 1826 A road of no return (2017) by Vasilis Tsikaras

On Tuesday 19 March at 19:00 and on Wednesday 20 March at 21:00 the Greek cinema club will screen the film Exodos 1826 by Vasilis Tsikaras in cine Utopia.

Tickets will be available 30 minutes before the screenings.


Synopsis


A war drama based on the historical research of the author and director Vassilis Tsikaras. 

The story is based on true events and the Greek folk song "Sons of Samarina", about 120 brave men who rushed to fight alongside the besieged Greeks during the heroic Exodus of Missolonghi in 1826.

Cast


Dimitris Papadopoulos, Leonidas Kakouris, Maria Androutsou, Christos Batzios, Vasilis Tsikaras


Trailer


https://www.youtube.com/watch?v=2PTRB2zkpZ0
https://www.youtube.com/watch?v=zhFD7Yr7HiA

More information


https://www.facebook.com/exodosthemovie/
http://exodosmovie.com/

Click 'Read More' for Greek version.

Η Ελληνική Κινηματογραφική Λέσχη Λουξεμβούργου θα προβάλει την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 19:00 και την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 21:00 στον κινηματογράφο Utopia την ταινία Έξοδος1926 (Ελλάδα, 2017, 96 λεπτά, έγχρωμη, ελληνικά με αγγλικούς υποτίτλους) του Βασίλη Τσικάρα. Η ταινία είναι κατάλληλη για όλους.

Λίγα λόγια για την ταινία


Mια ομάδα 120 άντρων ξεκινούν από το χωριό της Σαμαρίνας Γρεβενών την άνοιξη του 1826 προκειμένου να συντρέξουν τους κατοίκους του Μεσολογγίου, που πολιορκούνται από το στρατό των Τούρκων. Αποφασισμένοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για την ελευθερία, οι άντρες προσπαθούν πάση θυσία να μη γίνουν αντιληπτοί από τουρκικές περιπόλους καθώς διασχίζουν τα άγρια βουνά. Αυτό όμως δεν στέκεται εφικτό, με αποτέλεσμα να δώσουν σκληρή μάχη πριν φτάσουν στο Μεσολόγγι.

Η ταινία είναι βασισμένη στο δημοτικό τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας», στα διασωθέντα ιστορικά στοιχεία και στη μυθοπλασία. Είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή σε σενάριο και σκηνοθεσία του Βασίλη Τσικάρα και φωτογραφία του Δημήτρη Σταμπολή.

Πρωταγωνιστούν 


Δημήτρης Παπαδόπουλος, Λεωνίδας Κακούρης, Μαρία Ανδρούτσου, Χρήστος Μπάτζιος, Βασίλης Τσικάρας

Trailer 

No comments: