Wednesday 1 May 2019

Επιστροφή στην κορυφή | 2917: Back to the top (2018) by Stratis Chatzielenoudas

On Tuesday 14 May at 19:00 and on Wednesday 15 May at 21:00 the documentary BACK TO THE TOP (Greece, 2018, 95 min, colour, in the Greek original version with English subtitles) by Stratis Chatzielenoudas will be screened in cinema Utopia. The film is suitable for children older than 16 years.

Synopsis



Back to the Top chronicles the never-give-up attitude of Leonidas, a wheelchair-bound punk band drummer in his early 30s who sets out to conquer the 2,917-meter peak of Mount Olympus with the help of a bunch of good friends.


Trailer



https://www.youtube.com/watch?v=5GN0J7eYKdI&feature=youtu.be

https://www.imdb.com/title/tt5844772/?ref_=nm_knf_t3



Click 'Read More' for Greek version.





Η Ελληνική Κινηματογραφική Λέσχη Λουξεμβούργου θα προβάλει την Τρίτη 14 Μαΐου στις 19:00 και την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 21:00 στον κινηματογράφο Utopia το ντοκιμαντέρ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ (Ελλάδα, 2018, 95 λεπτά, έγχρωμο, ελληνικά με αγγλικούς υποτίτλους) του Στρατή Χατζηελενούδα. Η ταινία είναι κατάλληλη για παιδιά από 16 ετών.

Λίγα λόγια για την ταινία


Η απίστευτη ιστορία ζωής του 35χρονου Λεωνίδα, ο οποίος μολονότι χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο μετά από ατύχημα, αποφασίζει να ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου: το βουνό που είχε κατακτήσει αρτιμελής δύο φορές και μετά τον τραυματισμό του δεν έπαψε να το επισκέπτεται στα όνειρά του. Με την βοήθεια των φίλων του, επιδιώκει μια επική αναμέτρηση με τη φύση, το βουνό και την υπέρβαση των ανθρώπινων ορίων.

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ με βραβεία Κοινού και ΕΡΤ στο 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, χειροκροτήθηκε τόσο για την τόλμη του ριψοκίνδυνου Λεωνίδα, όσο και για την θέληση των φίλων του αλλά και του κινηματογραφικού συνεργείου, που για 3,5 χρόνια ετοιμάζονταν να κάνουν μαζί αυτή την παράτολμη αναρρίχηση.

Μέσα από τις τεχνικές προκλήσεις του εγχειρήματος, αλλά και τις πνευματικές - σωματικές του Λεωνίδα, η κάμερα του Χατζηελενούδα αποδομεί τα στερεότυπα που ακολουθούν όσους βρίσκονται σε αμαξίδιο. Διότι αναδεικνύει την υπερπροσπάθεια αλλά και την πηγαία αυθεντικότητα του Λεωνίδα, χωρίς εξωραϊσμούς και συναισθηματικά τεχνάσματα, με αποτέλεσμα στο τέλος να προκαλεί αβίαστα τη συγκίνηση.

Trailer https://www.youtube.com/watch?v=5GN0J7eYKdI&feature=youtu.be



Συντελεστές


Σκηνοθεσία: Στρατής Χατζηελενούδας

Παραγωγή: Ιωάννα Πετειναράκη, Moving Rooster Productions

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βασίλης Χριστοδούλου

Πρωτότυπη μουσική: Vodka Juniors

Λίγα λόγια για το σκηνοθέτη


Ο Στρατής Χατζηελενούδας γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα όπου μένει και εργάζεται ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ, διαφημιστικά, βιντεοκλίπ αλλά και αρκετές ταινίες μικρού μήκους οι οποίες έχουν προβληθεί και διαγωνιστεί σε διεθνή φεστιβάλ.

Τι έγραψε ο Τύπος


http://flix.gr/cinema/back-to-the-top-review.html

https://www.athinorama.gr/cinema/article/epistrofi_stin_korufi-2534365.html



No comments: